top of page

Lomi Lomi (Χαβανέζικη Μάλαξη)

To Lomi Lomi είναι μια αρχαία μέθοδος μασάζ που προέρχεται από τα νησιά της Χαβάης και μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά με μυστικότητα από Σαμάνους θεραπευτές που ονομαζόντουσαν Kahunas, προς όσους είχαν ταλέντο και πειθαρχεία στην θεραπευτική τέχνη του μασάζ.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου είναι ότι ο μασέρ χρησιμοποιεί ευρέως τους πήχεις καθώς επίσης τις παλάμες και τα δάκτυλα και κατά διαστήματα δουλεύει και κάτω από το σώμα του πελάτη χρησιμοποιώντας την βαρύτητα. Περιλαμβάνει μακριές συνεχόμενες κινήσεις με ρευστότητα, οι οποίες δίνουν την αίσθηση πολλών χεριών κατά μήκος του σώματος.

Σύμφωνα με την Χαβανέζικη φιλοσοφία που λέγεται Huna , τα πάντα στο σύμπαν αναζητούν Αρμονία και Αγάπη , και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει ο μασέρ προς τον δέκτη κατά την διάρκεια του μασάζ χρησιμοποιώντας εκτός της τεχνικής την διαίσθηση και την πρόθεση.

Μερικές από τις ωφέλειες του μασάζ είναι ότι επιδρά ευεργετικά στο μυϊκό , κυκλοφορικό, λεμφικό, ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα. Αλλά η επίδρασή του δεν σταματάει μόνο στο φυσικό επίπεδο. Κάθε άνθρωπος έχει τέσσερα επίπεδα ύπαρξης, το φυσικό, το συναισθηματικό, το διανοητικό και το πνευματικό. Όταν επέρχεται θεραπεία σε κάποιο από αυτά τα επίπεδα, τότε συμπληρώνονται και εξισορροπούνται και τα υπόλοιπα.

Παλιές εμπειρίες , πρότυπα και πιστεύω, καταγράφονται και αποθηκεύονται στα κύτταρα του σώματός μας και μπορεί να μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας. Οι μακριές, ρυθμικές, σαρωτικές κινήσεις του Lomi Lomi που παρομοιάζονται με τα κύματα του ωκεανού, καθαρίζουν και απομακρύνουν τις εντάσεις από το σώμα “ξεμπλοκάρουν” αφήνοντας δέκτη και δότη αναζωογονημένους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του μασάζ είναι ότι δύο η περισσότερα σημεία του σώματος “δουλεύονται” ταυτόχρονα. Αυτό βοηθά το νου να χαλαρώσει γιατί δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε δύο σημεία την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια , να “κλείσει τον διακόπτη” και να παραδοθεί. Αυτός είναι ο λόγος που αυτό το μασάζ γίνεται και από δύο άτομα, γιατί είναι ακόμα δυσκολότερο για τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χέρια την ίδια στιγμή.. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική θεωρείτε η “Rolls Royce” των μασάζ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ζήτηση μασάζ στα SPA.

Πλήρης εκπαίδευση στο Lomi Lomi Χαβανέζικη Μάλαξη περιλαμβάνει το βασικό και προχωρημένο επίπεδο:

Την βασική σειρά κινήσεων Lomi Lomi Χαβανέζικου Μασάζ που μπορεί να καλύψει τουλάχιστον μια ώρα συνεδρίας.

Κινήσεις Lomi Lomi “signature” που μπορούν να σας εμπνεύσουν και να εμπλουτίσουν κάθε άλλο είδος μασάζ.

Κατάλληλη στάση και κίνηση του σώματος (body mechanics) για να είμαστε ποιο αποτελεσματικοί χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ασκήσεις προετοιμασίας για να είμαστε όσο τον δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση πριν την έναρξη μιας συνεδρίας Lomi Lomi.

Θεωρία για το Lomi Lomi και την Φιλοσοφία των Kahuna.

Προχωρημένες τεχνικές Lomi Lomi

Βελτίωση και ακριβή εφαρμογή  της βασικής σειράς κινήσεων.

Tandem work, Lomi Lomi σε συγχρονισμό με 4 χέρια (το απόλυτο 4 hands massage)

Ασκήσεις για την καλύτερη φροντίδα του σώματος μας.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε Certificate of Attedance ( βεβαίωση παρακολούθησης ) στο “Lomi Lomi Χαβανέζικη Μάλαξη"

Κόστος συμμετοχής : 300 ευρώ. Ειδική τιμή αν παρακολουθήσετε το σεμινάριο με κάποιον/α γνωστό σας.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6974373073 Σάββας Ξένος.

Όταν συμπληρωθεί ομάδα, όσοι/ες έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ειδοποιηθούν για κατάθεση προκαταβολής του ποσού των 50 ευρώ, ώστε να κλείσουμε την θέση. Σε περίπτωση που τυχών δεν μπορούν για κάποιο λόγο να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο, η προκαταβολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άλλο από τα επόμενα σεμινάρια. 

bottom of page